Γεμιστές κοτομπουκιές

20' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα και κόβουμε το καθένα οριζοντίως στη μέση. Τα χτυπάμε καλά με τον μπάτη (ειδικό ξύλινο σφυράκι για την κουζίνα), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν ομοιόμορφα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε λεπτό κομμάτι σε 3 μικρότερα - έτσι θα έχουμε συνολικά 18 κομμάτια, ανάλογα με το πόσα φιλέτα περιέχει η κάθε συσκευασία. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Επάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου απλώνουμε από 1 κομμάτι ζαμπόν (ή λούτζα) και 1 κομμάτι τυρί. Τυλίγουμε το κομμάτι κοτόπουλου σε ρολό. Αν θέλουμε, στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες, για να μην ανοίξουν.
Σε μια μικρή ή μέτρια, αλλά βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο - ιδανικά, 1 λίτρο, ώστε να φτιάξουμε μια αυτοσχέδια και πολύ αποτελεσματική φριτέζα. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, πρέπει να δείξει 175° C, αλλιώς δοκιμάζουμε τη θερμοκρασία με ένα κομματάκι από ψίχα ψωμιού που θα ρίξουμε στο καυτό λάδι: πρέπει να αρχίσει να τσιτσιρίζει και να αφρίζει, αλλά να μη ροδίσει αμέσως).

Για το πανάρισμα + τηγάνισμα:
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη γαλέτα.
Παίρνουμε τα ρολάκια-κοτομπουκιές και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, προσεκτικά. Μετά τα βουτάμε γρήγορα στο αυγό και αμέσως μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα βάζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις των 3 κομματιών, και τηγανίζουμε κάθε δόση για 3 - 4 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να μην ανοίξουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα σερβίρουμε ζεστά. Ελέγχουμε αν το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, κόβοντας ένα ρολάκι. Το ψαχνό πρέπει να είναι λευκό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζουμε για λίγο ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά. Συνοδεύουμε με γιαούρτι, σκέτο ή αρωματισμένο με λίγη μουστάρδα και κάρι.

Παρουσιάστηκε σφάλμα