Αγκινάρες α λά πολίτα με κοτόπουλο

45' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσεκτικά με μια ξύλινη σπάτουλα, για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις κομμένες αγκινάρες και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας προσεκτικά, και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και στη συνέχεια ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να σκεπαστούν πλήρως οι αγκινάρες.
Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 10 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ξαφρίζοντας προσεκτικά με ένα κουτάλι, μέχρι να σταματήσει να ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, ξαφρίζουμε για λίγα λεπτά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και στην κατσαρόλα να μείνει λίγη μελωμένη σάλτσα. Πετάμε τις σκελίδες σκόρδου και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και την παρμεζάνα (ή όποιο τυρί χρησιμοποιήσουμε) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι μυρωδιές, και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Μυστικό καθάρισμα αγκινάρας Βγάλτε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες, κρατώντας μόνο όσα είναι λεπτά και τρυφερά. Κόψτε τα κοτσάνια τους, καθαρίστε τα από τις εξωτερικές ίνες, πλύντε τα, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και ρίξτε τα σε λεμονόνερο, για να μη μαυρίσουν. Κόψτε και πετάξτε τις άκρες από τα φύλλα κάθε αγκινάρας, μέχρι το σημείο, περίπου στη μέση του μήκους τους, όπου φαίνονται τρυφερά. Με ένα κουτάλι βγάλτε τον μαλλιαρό πυρήνα από την καρδιά τους. Τις ξεπλένετε και τις βάζετε και αυτές στο μπολ με το λεμονόνερο, για να μη μαυρίσουν.
Παρουσιάστηκε σφάλμα