Σαλάτα με κοτόπουλο, βίδες και σάλτσα μελιού

15' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και δάφνη βράζουμε τις βίδες μας, για 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Αδειάζουμε τις βίδες σε τρυπητό και τις σουρώνουμε.
Ξεπλένουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις βίδες. Σοτάρουμε για ένα λεπτό, για να μην «κολλήσουν». Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ελιές, ανακινώντας λιγο την κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου, τη γραβιέρα, το καλαμπόκι και την ποικιλία από τους κόκκους πιπεριού.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σαλατιέρα και το βάζουμε για «δρόσισμα» στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας βάζοντας σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε από το ψυγείο τη σαλάτα κοτόπουλου με τις βίδες και προσθέτουμε τη σάλτσα μας, ανακατεύοντας καλά.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε καθαρή σαλατιέρα και σερβίρουμε. Διακοσμούμε με το κλωνάρι άγριας ρόκας και πασπαλίζουμε με τους σπόρους σιναπιού.

Παρουσιάστηκε σφάλμα