Σαλάτα με αγκινάρες - κοτόπουλο

15' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ψήνουμε το στήθος του κοτόπουλου Νιτσιάκος σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το λεμόνι και μαρινάρουμε τις αγκινάρες, κομμένες σε μικρά τρίγωνα για 15 λεπτά.
Σε ένα σκεύος με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το πολτοποιημένο σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, τις αγκινάρες με το λεμόνι, το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τα μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια, τα φινόκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, το μάραθο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Αφήστε τις αγκινάρες να μαριναριστούν στο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Παρουσιάστηκε σφάλμα