Σαλάτα με αγκινάρες & κοτόπουλο

45' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αν θέλετε μια ξεχωριστή γευστική πρόταση, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη και χορταστική σαλάτα!

  1. Ρίξτε σε ένα µεσαίο µπολ το χυµό λεµονιού και µαρινάρετε εκεί τις αγκινάρες για 15΄, αφού πρώτα τις έχετε καθαρίσει και κόψει τις καρδιές τους σε τρίγωνα κοµµάτια.
  2. Ψήστε το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος στη σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 10΄-15΄ ή µέχρι να ψηθεί καλά µέχρι µέσα, γυρνώντας το και από τις 2 πλευρές. Αφού ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε το σε κυβάκια.
  3. Σε ένα µικρό µπολ ανακατέψτε µε ένα κουτάλι το σκόρδο πολτοποιηµένο µαζί µε το ελαιόλαδο. Σε ένα µεγάλο µπολ σερβιρίσµατος ρίξτε τα κυβάκια του κοτόπουλου, τα µανιτάρια σε µικρά κοµµάτια, τα φινόκιο κοµµένα σε λεπτές φέτες, τις αγκινάρες –αφού τις έχετε σουρώσει–, το µείγµα σκόρδου-ελαιόλαδου και τον ψιλοκοµµένο µάραθο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά µαζί να ενωθούν µεταξύ τους και αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε µπολ σερβιρίσµατος, πασπαλίστε µε την τριµµένη γραβιέρα, γαρνίρετε µε ένα κλωναράκι µάραθου και σερβίρετε.

Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη συγκεκριμένη γραβιέρα με κάποια άλλη της αρεσκείας σας.

Συμβουλή Συμβουλή
Μην παραλείψετε να μαρινάρετε στο λεμόνι τις αγκινάρες γιατί θα σας μαυρίσουν.
Παρουσιάστηκε σφάλμα