Κοτόπουλο στον ατμό με μανιτάρια

25' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ειδικό σκεύος για ψήσιμο στον ατμό το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το μισό τζίντζερ.
Προσθέτουμε στον ζωμό κότας το υπόλοιπο τζίντζερ, το κρασί και το σκόρδο και το ρίχνουμε στο σκεύος. Το σκεπάζουμε και ψήνουμε στους ατμούς του ζωμού για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και το σέλερι και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το τζίντζερ και κρατάμε ζεστό το κοτόπουλο, το μπρόκολο και το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε έντονα χωρίς καπάκι τον ζωμό που έχει απομείνει στο σκεύος μέχρι να μείνει 200 ml και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε βαθιά πιάτα με τον ζωμό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή Συμβουλή
Το κοτόπουλο Νιτσιάκος, είναι ζουμερό και πλούσιο σε γεύση. Μπορείτε να μαγειρέψετε παραλείποντας το μαρινάρισμα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα