Κοτόπουλο σχάρας με μαρινάδα μελιού και πεπεροντσίνι

30' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Μέσα σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το κρασί, το πεπεροντσίνι, τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπαχάρι, την κανέλα, το ροζ πιπέρι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.
Πλένουμε με ζεστό νερό τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα βάζουμε στη μαρινάδα μέχρι να «βυθιστούν» καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε τα μπουτάκια με λίγο ελαιόλαδο και μέλι και τα τοποθετούμε στο γκριλ ή στη σχάρα μας. Αν χρειαστεί, όσο ψήνονται, με ένα πινέλο τα περνάμε με μαρινάδα.
Σε 20-25 λεπτά το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο. Τρυπάμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι, αν δεν βγαίνουν υγρά και έχουν πάρει ωραίο χρώμα, τα μπουτάκια είναι έτοιμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ.

Παρουσιάστηκε σφάλμα