Κοτόπιτα Πηλίου

90' δύσκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Γυρίστε πίσω στην παράδοση και δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πηλιορείτικη κοτόπιτα. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει με το παραπάνω!

  1. Βράστε το κοτόπουλο Νιτσιάκος σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό για 40΄-45΄. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε το, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και ξεψαχνίστε το.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο (κρατήστε 1-2 κουταλιές της σούπας για επάλειψη) και αφήστε σε δυνατή φωτιά να λιώσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια που έχετε κόψει σε ροδέλες για 15΄-20΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη και το κασέρι τριμμένο και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Ρίξτε κατόπιν τα αυγά και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
  4. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψί.  Στρώστε τα φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας, αλείφοντας επίσης με βούτυρο το καθένα. Αδειάστε τη γέμιση στο κέντρο των φύλλων και γυρίστε προς τα μέσα τα φύλλα σαν φάκελο, κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα.  Μεταφέρετε την κοτόπιτα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
  5. Ψήστε την κοτόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15΄-20΄. Τα τελευταία 10΄ του ψησίματος αλείψτε την πίτα με τον κρόκο που τον έχετε χτυπήσει με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο με το γάλα και πασπαλίστε με το σουσάμι. Αποσύρετε την κοτόπιτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Έξυπνη ιδέα: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση καλαμπόκι κονσέρβας και ψιλοκομμένες φέτες καπνιστής γαλοπούλας. 

Συμβουλή Συμβουλή
Δοκιμάστε όταν προσθέσετε το αλάτι στη γέμιση καθώς τα τυριά είναι ήδη αλμυρά. Μπορεί να μη χρειαστεί καθόλου αλάτι.
Παρουσιάστηκε σφάλμα