Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα γιαουρτιού

20' εύκολο
γαλοπούλα στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν καλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά της γαλοπούλας, την ψίχα του ψωμιού μαζί με το γάλα, τη σάλτσα τσίλι (αν τη χρησιμοποιήσουμε), το χυμό ντομάτας, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά αλλά γρήγορα, γιατί ο κιμάς γαλοπούλας και γενικά των πουλερικών κολλάει στα χέρια, κάτι που αποφεύγουμε με το γρήγορο ζύμωμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα μυρώνια (ή το μαϊντανό) και ζυμώνουμε λίγο ακόμα (εναλλακτικά, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ και τα ζυμώνουμε για 4 λεπτά).
Πλάθουμε κεφτεδάκια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα και τα αλευρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. από τον πυθμένα ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, σε δόσεις των 6 - 7 τεμαχίων, για περίπου 7 - 8 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, ανοίγουμε ένα κεφτεδάκι στη μέση και, αν έχει έστω και λιγοστό ροζέ χρώμα, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για λίγο ακόμα. Αν έχουμε φριτέζα, τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4 λεπτά, στους 180° C, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (γιαούρτι, σκόρδο, φύλλα δυόσμου, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο) και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Παρουσιάστηκε σφάλμα