Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κουκουνάρια και λουκάνικα

60' δύσκολο
γαλοπούλα στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι, το συκώτι της γαλοπούλας ψιλοκομμένο και τα λουκάνικα και ψήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, τις σταφίδες με το κονιάκ, το κουκουνάρι και βράζουμε μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα μας, τη ράβουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα

Αφαιρούμε το λίπος από το ταψί στο οποίο ψήσαμε τη γαλοπούλα και προσθέτουμε το κρασί. Με ένα ξύλινο κουτάλι ξεκολλάμε ό,τι έχει πιάσει (την καραμέλα) στον πάτο. Προσθέτουμε το ζωμό, ανάλογο αλατοπίπερο και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζει και σερβίρουμε.

Παρουσιάστηκε σφάλμα